Protectia muncii si auditul SSM – Responsabilitatile profesionistilor de la smartfox.ro

Indiferent de aria ocupationala , toti angajatii sunt expusi riscurilor profesionale. Prevenirea acestora se poate realiza prin luarea unor masuri de protectie si , bineinteles, prin respectarea acestora. Pentru o buna desfășurare a activitatii profesionale, masurile de protectia muncii reglementeaza cadrul in care angajatul isi desfasoara orele de munca astfel incat sa fie in siguranta atat din punct de vedere fizic cat si emotional sau psihic. Se urmareste prevenirea si combaterea tuturor factorilor de risc interni si externi care ar putea interveni in cadrul activitatii profesionale.

Codul Muncii contine o serie de acte normative bine reglementate atat pentru angajator cat si pentru angajat si, in egala masura, prevede masuri de contravenție pentru ambele parti ,in caz de abatere de la aceste norme.

Pentru o buna desfășurare a activitatii , dar mai ales, pentru o activitate conforma legislatiei muncii, SmartFox  va sta la dispozitie cu o echipa de profesionisti atent informati si permanent actualizati la orice modificare a normativelor. Este cunoscuta obligativitatea angajatorului de a avea un reprezentant legal in a carui atributie sa intre implementarea normelor de protectia muncii , iar alegerea colaboratorilor devine usoara daca sunteti in cautarea unor specialisti .

In sarcina angajatorului cade si obligatia de instruire a personalului cu privire la normele de utilizare a echipamentelor de lucru , adaptarea programului de munca in caz de temperaturi extreme , dar si asigurarea unui cadru psihologic echilibrat la locul de muncă.

Daca primul pas in efectuarea protectiei muncii consta in evaluarea riscurilor , urmatoarea etapa este informarea cu privire la normele generale si specifice ale desfasurarii activitatii . Instructajul la locul de munca trebuie sa se realizeze periodic , o data la 6 luni , dar dovada parcurgerii acestuia se realizeaza prin fisele de instructaj. Pentru verificarea punerii corecte in practica , auditul SSM  vine sa constate gradul in care sunt cunoscute si respectate normele de lucru , dar si sa evalueze modul in care acestea corespund modelului de implementat. Tot in Codul Muncii regasim si obligativitatea efectuarii acestui audit SSM cu o frecventa de cel putin o data la doi ani.

Printr-o investitie intr-o colaborare cu SmartFox , angajatorul isi asigura un colectiv apt din punct de vedere fizic si psihic , cu un randament de lucru maximizat, iar acest lucru , pe termen mediu si lung , asigura calitatea muncii prestate , activitate profesionala continua si un profit mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *