blogging

Repatrieri funerare linistesc sufletele mamelor care au pierdut totul

Ar trebui sa pretuim mai mult vremea linistita in care nicio nenorocire nu se abate asupra noastra. Momentele acelea in care suntem sanatosi toti din familie si nimic rau nu ni se intampla valoreaza aur.

Este de ajuns sa fim atenti in jurul nostru si sa percepem aceste daruri importante ca fiind esenta unei vieti linistite. Ce suferinta poate fi mai mare ca aceea de a-ti vedea copilul grav bolnav, implorandu-te din priviri sa il scoapi de suferinta?

Ce poate fi mai dureros pentru un copil ca pierderea parintilor la varsta la care are cea mai mare nevoie de ei?

Sunt norocosi oamenii carora le traiesc parintii si la varsta de 40-50 de ani, fiidca altii ii pierd la 3-4 ani sau la 20!

Cunoscatorii care au analizat comportamentul apartinatorilor in fata deceselor celor dragi au stabilit ca:

-sufera cel mai mult parintii care isi pierd copiii. Indiferent la varsta la care se intampla acest lucru, moartea unui copil chiar in timpul nasterii, marcheaza parintii pe viata.

-doliul tatalui (decesul tatalui) este un fenomen care intoarce pe dos existenta.

-moartea mamei conduce la depresie, daca cel care o suporta nu incearca sa se impace usor-usor cu ideea, sa isi tina mintea ocupata, sa nu evite socializarea dupa organizarea inmormantarii.

Exista parintii care asista la moartea copiilor lor si parinti care primesc doar nefericita veste si trebuie sa contacteze o firma buna, specializata in repatrieri funerare sa ii poata inmormanta decent pe cei carora le-au dat viata.

Apartinatorii simt nevoia sa:

-isi faca datoria fata de decedatii lor. Asta inseamna: sa le gaseasca un loc bun de veci, sa se ocupe de inmormantare, sa le aleaga haine elegante, sicriu de lux si sa le organizeze la timp parastasele.

-sa aiba un loc in care sa mearga, stiind ca acolo se afla ramasitele pamantesti ale celor dragi. Vizitarea mormantului se face si la zeci de ani de la deces, fiindca supravietuitorii din familie nu ii pot uita pe cei dragi, care nu mai sunt.

Ei simt nevoia sa mangaie crucea aceea, sa puna o floare pe mormant, sa aprinda o lumanare la acel mormant si mai ales sa il ingrijeasca.

Numai dupa ce a facut toate acestea, apartinatorul se linisteste si isi reia cursul vietii, amintindu-si mereu despre decedat.

Pentru acesti oameni si nevoia lor de a-si face datoria fata de decedati firmele de pompe funebre se angajeaza sa aduca mortii de la distante mari, respactand legile funerare europene.

Nu este usor sa se puna la punct dosarul de repatriere, sa se pregateasca trupul neinsufletit si sa se asigure transportul funerar, dar firmele de pompe funebre au experienta necesara si personalul motivat, empatic si priceput ca toate acestea sa fie facute la timp.

Consider ca oamenii trebuie sa fie informati in legatura cu repatrierile si cu serviciile funerare pe care le pot solicita firmelor din timpurile acelea de pace, cand nimic rau nu pare sa se intample.

Nu stii cand te loveste nenorocirea si atunci vei fi extrem de bulversat, de aceea ar trebui sa stii exact cine si cum ar putea sa te ajute atunci.