Sfaturi pentru construirea unei case

Construcția sau cumpărarea unei case reprezintă o încercare foarte grea și necesită o responsabilitate destul de mare. E foarte ușor să greșești dacă nu ești atent și dacă o faci, o să ai de suferit toată viața. Când decizi să faci un astfel de pas, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare:

  1. Alege persoane de încredere

Toți încearcă să profite de tine. Agentul imobiliar, constructorul, arhitectul, autoritățile încearcă să îți ia banii să te fure sau să își facă treaba de mântuială. Ne e nimeni dezinteresat care să te ajute. Indiferent că le oferi un capital destul de mare, e foarte greu să găsești oameni cu adevărat dedicați care să facă treaba bine. De aceea e important să cauți din timp să să alegi persoane recomandate și cu feedback bun.

  1. Cumperi sau construiești casa?

Alegerea între varianta comparări unei case și ce a construiri ei este extrem de importanta și de dificilă. Ca urmare trebuie tratată cu maximum de seriozitate.

După ce ști exact ce iți dorești trebuie să transpui dorințele tale în niște schițe și să obții un preț ferm și exact care să cuprindă absolut toate costurile, operațiunile și neprevazutele. Acel cost îl compari cu cel al unor case deja construite care corespund întocmai dorințelor tale și a căror calitate poate fii verificată. Dacă nu găsești ceea ce iți dorești sau nu este de calitate sau este mai scump atunci construiește-ți singur casă. Dacă nu atunci NU o fă. Chinul și riscul nu merită.

  1. Alegerea și cumpărarea terenului

Și aici e nevoie de multă bătaie de cap.  Locația este cea mai importantă în ceea ce privește construirea unei case. Imaginează-ți un palat măreț dar la care ajungi printr-o grapă de gunoi sau o casă liniștită și cochetă la care nu pot ajunge nici medicii nici pompierii și de multe ori nici chiar tu.

Cum alegi terenul? Din nou, depinde de ceea ce îți dorești. Numai tu îți ști lista de priorități și ceea ce este important pentru tine poate să nu fie așa mare lucru pentru alții. Și invers. Consultă-te cu familia, cu prietenii, ia sfaturi de la cine poți și fă cea mai bună decizie!

  1. Fii atent și la detalii

Proiectarea unei case sau a unei vile poate salva sau risipi foarte mulți bani. O proiectare neglijentă și neclară duce automat la costuri foarte mari de execuție, greșeli, lipsă ergonomiei, aspect neîngrijit și neprietenos. O proiectare bună, gândită, cu multe detalii, vederi, poze, secțiuni, liste de materiale va duce destul de sigur la costuri mici de execuție iar beneficiarii nu vor avea surpriza să își dea seama la un moment dat că nu e ce își doreau.

Totodată, pe lângă aceasta, trebuie să te gândești bine cum vei amplasa camerele, ce mobilă o să alegi și să nu uităm de sistemul de încălzire. Cel mai bine e să alegi o centrală termică pe lemne de pe www.stropuva-romania.ro. Iar pentru o astfel de încălzire termică, ai nevoie și de o cameră anexată casei, așa că bine ar fi să iei și asta în considerare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *