Sitemul turbo al masinii tale

Alfret Buchi, inginer elvetian, este cel care in 1925 a reusit sa implementeze cu succes sistemyl de supra alimentare cu turbo compresor pe un motor termic. Reusita lui consta in cresterea puterii motorului cu 40% si a fost startul introducerii sistemului turbo compresor pe motoarele termice a automobilelor.

Sistemul de supra alimentare turbo – compresor este compus din: turbina, arborele de antrenare si compresor. Practic arborele de antrenare este cel care tine turbina si compresorul fixe. Acest sistem are rolul de a compresa aerul din gazele arse si mai apoi sa le introduca in motor. Astfel motorul beneficiaza de o putere mai mare si mediul inconjurator de cat mai putine emisii poluante.

Dar turbina nu tine o vesnicie iar atunci cand se simti ca turbina ar putea avea probleme, cel mai bine e sa mergi la un service autorizat si sa investighezi problema. Pentru ca problemele care pot aparea la turbina pot duce la alte si mai grave. Deci ar fi bine sa fii precaut. Esti in cautarea unei turbina Audi A4? Poti incerca pe site-ul celor de la TurboShoe.ro sigur vei gasi cateva oferte bune.

Care sunt pasii pentru o buna reconditionare a turbinei? Curatarea, tratarea suprafetelor, verificarea si echilibrarea sunt pasii ce trebuie urmati pentru o buna reconditionare a turbinei. Curatarea se face numai dupa ce turbina a fost dezasamblata si analizata. Curatarea se realizeaza doar cu ajutorul unei masini de spalat speciala si a unui cuptor industrial. Tratarea suprafetelor de relizeaza prin sablarea cu nisip cu particule dure – pentru piesele din fonta – sau cu ajutorul unei instalatii ce functioneaza pe baza de margele de sticla pentru piesele din aluminiu. Verificarea se realizeaza si ea cu un utilaj special, de aceea este foarte importat sa realizati aceasta operatiune la un service autorizat care poate garanta lucrarea. Ultimul pas: echilibrarea, se realizeaza si el in 3 etape: echilibrarea axului, echilibrarea ansamblului principal si echilibrarea întregului compresor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *