Soluții moderne pentru testarea calității energiei


Energia electrică este un bun de care ne folosim cu toții. Faptul că nu avem pene de curent nu este un dat al sorții. Faptul că marile orașe nu cad noapte de noapte în beznă e o mare realizare. Cineva se îngrijește de asta. Soluțiile moderne de rezolvare a celor mai dificile probleme legate de energia electrică se datorează și implicării firmei Megger, un mare dezvoltator de aparate de testare în domeniul energiei electrice. Astăzi, avem un reprezentant Megger România prin intermediul Arc Brașov.

Tipuri de aparate
Megger are în portofoliu o varietate uriașă de soluții de control și testare în domeniul energiei electrice. Domeniile de care se ocupă sunt puncte fierbinți de lucru, probleme dificil de rezolvat pentru care se oferă soluții sub formă de aparate de detectare, măsurare, furnizare date și soluții software. Numărul de produse ajunge aproape de 1000, toate fiind catalogate și împărțite în aproximativ 30 de grupuri specifice.

Verificări și testări pentru siguranță
Fie că ne dăm seama sau nu, trăim în mijlocul unei rețele de cabluri electrice care se intersectează pe sub și pe deasupra noastră. Fiecare aparat dezvoltate de Megger a avut ca scop creșterea gradului de siguranță în utilizarea energiei electrice în domeniul industrial și casnic. Fiecare test, fiecare accesoriu are rolul specific de a detecta din timp defecțiunile înainte ca ele să se manifeste. Electricienii caută să fie mereu cu un pas înaintea problemelor. Echipamentele pentru testare, din ce în ce mai sofisticate și mai adaptate noilor probleme ne ajută să prevenim eventuale dezastre.

Testere pentru instalații electrice
Instalațiile electrice sunt o nebuloasă pentru cei mai mulți dintre noi. Pentru tastarea funcționalității lor se folosesc astăzi tot felul de aparate portabile, de dimensiuni mici, care conțin tot felul de sonde, senzori, au ecran LCD și capacitatea de a stoca date. Pentru că există astfel de aparate de testare a continuității și măsurare a rezistenței, testarea rezistenței de dispersie a prizei de pământ, monitorizare a polarității ar fi bine să apelăm cât mai des la specialiști pentru rezolvarea problemelor legate de instalațiile electrice atât la birou cât și acasă. Aparatele furnizate de Arc Brașov reprezentant Megger România sunt perfecte pentru rezolvarea la timp și fără pagube a problemelor.

Laborator mobil
Intervențiile în caz de calamități naturale, după furtuni, căderi masive de zăpadă sau alte evenimente trebuie să fie prompte, eficiente și rapide. Defecțiunile la rețeaua electrică sunt costisitoare mai ales dacă afectează parcuri industriale sau porțiuni mari de orașe. Astăzi ele pot fi detectate mai rapid și reparate mai eficient pentru că există un laborator mobil care se poate deplasa imediat la fața locului. Laboratorul este dotat cu toate testele necesare detectării celor mai ascunse probleme. Diagnosticul este de multe ori mai important decât intervenția în sine pentru că necesită mult mai multă precizie. Laboratorul Megger este disponibil și la noi pentru că avem reprezentant Megger România care furnizează echipamentele cele mai bune pentru sectorul industrial și privat.

Cele mai importante invenții ale secolului au fost probabil aparatele de detectare, diagnosticare și rezolvare a problemelor legate de energia electrică. Rețelele au devenit mult mai stabile, electricitatea nu mai este un pericol ci un mare pas înainte de care beneficiem cu toții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *