Spatii cheie pentru amplasarea covoarelor

Covoarele reprezinta partea fruntasa in topul celor mai achizitionate elemente de decor, alaturi de mobila, sisteme de iluminat si mici obiecte de decor. Alegerea corespunzatoare a acestora poate salva multe finante in buget, la fel si amplasarea acestora.

Nu in orice spatiu se amplaseaza astfel de covoare profesionale, nu pentru acest lucru nu ar fi imposibil sau pentru ca nu s-ar potrivi cu restul detaliilor si elementele de decor, ci pentru ca nu ar oferi un potential activ de 100% si pentru ca gradul de uzura ar putea fi mult prea ridicat, ceea ce ar duce la uzura intensa si la degradarea acestora in timpi redusi.

De ce sa tii cont atunci cand alegi un covor

Exista mai multi factori de care poti tine cont atunci cand esti in cautarea unui covor adecvat. Unul dintre cele mai importante aspecte poate fi bugetul, pentru ca nu oricine isi permite sa investeasca sute de lei. De regula covoarele de calitate, din tesaturi superior calitative au un pret destul de ridicate, asa ca trebuie sa fii pregatit sa investesti in acesta. Daca nu-ti periti un astfel de compromis, poti opta pentru o mocheta sau iti poti duce vechiul covor la o curatatorie profesionala de unde poate iesi ca nou.

Este important sa tii cont de destinatie, pentru a putea alege si distinge dintre covoare exterior si covorase interior.

Desigur, dimensiunea trebuie sa fie adecvata in raport cu spatiul ales, iar pentru un ambient placut si adecvat din punct de vedere estetic este bine sa optezi pentru nuante complementare cu incaperea si/sau obiectele de decor.

In mediile de trafic intens unde se desfasoara activitati profesionale, te poti orienta catre covorase HORECA, care previn o serie de accidente vaste, la fel ca si aceste covorase dezinfectante.

Spatii cheie pentru amplasarea covoarelor

De regula se recomanda ca covoarele sa fie amplasate in spatiile cele mai putin expuse unor incidente si/sau accidente. De exemplu, nu e recomandat sa pui un covor in bucatarie pentru ca risti ca acesta sa se murdareasca rapid si sa fie extrem de dificil de curatat. Poti opta in schimb pentru o mocheta  care sa acopere intregul perimetru si care sa previna sa te supui unui posibil accident.

Poti in schimb sa amplasezi un covor in dormitor, in living sau in camera copiilor, acolo unde in mod evident nu exista foarte multa activitate si unde covorul tau nu va fi expus murdariei extreme sau deteriorarii rapide.

Nu este recomandat sa pui un covor nici pe holuri, avand in vedere ca acestea sunt zone de trafic intens, unde murdaria circula intr-un mod accentuat, la fel si bacteriile. Poti, de asemenea, sa amplasezi mochete de o dimensiune adecvata care vor reduce din murdarie si care pot preveni intr-o foarte mare masura transferul murdariei de la o incapere la alta sau din exterior la interior.

Poti amplasa covoare de mici dimensiuni, de preferat nu foarte scumpe, si in baie. Nu se recomanda sa investesti in covoare scumpe sau sa pui un covor de la un capat la altul datorita umiditatii ridicate care poate degrada tesaturile. Insa, covoarele de mici dimensiuni, specializate pentru baie, iti pot oferi stabilitate, siguranta si confort, dupa momentul tau de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *