Specificatiile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o cursiera

Cursiere sau bicilete sosea sunt acelasi lucru. Prin defintie acestea au o aerodinamica la superlativ, o greutate scazuta si viteze mari. De asemenea, o cursiera este bolidul iubitorilor de doua pedale. Daca nu ti-ai achizitionat inca una, am pregatit pentru tine cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vei avea curajul necesar de a-ti cumpara una.

Ce scop are o cursiera?

O cursiera iti este utila atunci cand  vrei sa te antrenezi daca participi la curse, chiar si la cele de mountain bike sau poti face cele mai lungi si frumoase plimbari pe sosele.

Daca esti la inceput de drum ai nevoie de o cursiera mai complexa. Un entry-level este perfect pentru a te putea obisnui cu acest gen de biciclete. Pozitia pe care o adopti pe o curisera nu este una foarte sportiva, fapt ce te ajuta in procesul de adaptare. In plus, va trebui sa inveti sa ocolesti gropile si obstacolele de pe sosea, iar pentru asta sunt perfecte curiserele ceva mai complexe. Important este sa stii ce vrei sa faci cu bicicleta pe care o achizitionezi.

Confortul cursierei

Nu trebuie sa iti faci griji in privinta confortului pe cursiere daca esti la inceput. In general, acest gen de biciclete sperie pentru ca modele high-end sunt mai sportive, iar pozita este mult mai aplicata in fata. Acum, au fost introduse pe piata modele mai confortabile, special create pentru ciclisti aflati la inceput de drum.

Pentru a nu avea dureri la prima experienta sunt recomandate bicicletele de sosea cu o pozitie a ghidonului mai ridicata. Acest lucru va reduce tensiunile la care sunt supuse zonele coloanei vertebrale.

O sa moale nu inseamna o sa comoda. Pentru a face o alegere coreta si buna este necesar sa probezi mai multe modele de sa pentru a vedea care ti se potriveste si iti ofera comoditate.

Care este materialul recomandat pentru cursiere?

Pentru incepator, o cursiera cu cadru de aluminiu este cea mai potrivita si asta pentru ca acest material este usor, rezistent si comod. Cele mai folosite aliaje sunt aluminiu 6061 si 7005. Acestea conteaza in cazul in care se intampla sa cazi, iar aceste aliaje raspund bine la socuri.

In ceea ce priveste carbonul, exista 4 tipuri folosite frecvent: UD (Carbon Unidirectional), M (Modulus), HM (High Modulus) si UHM (Ultra High Modulus), stabilite in mod crescator din punct de vedere al performantei. Carbonul este mai usor decat aluminiul, este mai rigid, dar este mai putin rezistent si mai scump.

Daca vei tine cont de aceste trei lucruri foarte importante cu siguranta achizitia ta va fi una de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *