Știai că lenjeria de pat îți poate influența calitatea somnului?

Un somn odihnitor și sănătos depinde mult nu doar de pat și saltea, ci și de lenjeria de pat.

Lenjeria de pat trebuie să fie confecționată din țesătură de calitate, rezistentă și densă pentru a face față tuturor factorilor, și să-i confere corpului confortul de care are nevoie.

young beautiful woman sleeping and smiles in his sleep in bed

Materialul pentru confecționarea lenjeriei de pat:

Dacă mătasea este considerată regina țesăturilor, bumbacul este considerat regele! Ambele materiale sunt folosite pentru confecționarea lenjeriei de pat, cea din bumbac fiind în topul favoritelor pentru moliciunea și rezistența sa, dar și pentru prețul accesibil la care se vinde.

În ziua de azi poți opta pentru diferite tipuri de lenjerii de pat, chiar și din in. Deși inul este mai scump, lenjeria de pat din in este foarte bună pentru sezonul cald pentru că lasă pielea să respire foarte bine și menține răcoarea, dar și pentru sezonul rece pentru că menține căldura corpului.

Lâna nu se folosește la fabricarea lenjeriei de pat, însă este foarte bună pentru umplutura pilotelor. Pentru a te simți bine în patul tău, este important să ai o lenjerie confecționată din fibre naturale care absorb bine umiditatea și transpirația, sunt flexibile și rezistente la spălare și uscare.

Culoarea lenjeriei de pat:

Cei de la lenjeriisicuverturi.ro sunt de părerea că un somn bun depinde și de culoarea lenjeriei de pat. Îți poți alege lenjeria de pat în funcție de culoarea dormitorului sau chiar în funcție de temperament. Pentru copii sunt recomandate culorile gingașe și fine.

Cum îngrijim lenjeria de pat:

Lenjeria de pat trebuie spălată destul de des, mai ales dacă ai copii mici sau un animal de companie în casă. De aceea, calitatea lenjeriei trebuie să fie înaltă pentru a face față regimurilor de spălare.

Este de menționat că lenjeria de pat din bumbac colorat se spală la 30 de grade, la fel ca și mătasea.

Lenjeria de pat trebuie călcată în mod obligatoriu. Doar așa se distrug toți microbii și acarienii. După călcare, lenjeria devine mai moale, mai elastică și mai aerisită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *