Toboganul in dezvoltarea copilului

Toboganul in dezvoltarea copilului

Jocurile si jucariile pe care copiii le folosesc in viata de zi cu zi infuenteaza procesul lor de crestere si dezvoltare in aceeasi masura in care ofera si distractie si relaxare.

Dupa ce au trecut de varsta de 2 anisori, mai exact in perioada in care au intre 3-7 ani este pentru copil perioada in care incep sa inteleaga tot ceea ce presupune folosirea unei jucarii si cat de utila ii este din diverse puncte de vedere. In aceasta perioada copil trece prin mai multi pasi de dezvoltare sub toate aspectele: fizic, intelectual si emotional. Nu degeaba a aparut si expresia de “cei sapte ani de acasa” acesti ani reprezentand perioada in care se pun bazele personalitati unui copil, sub atenta supraveghere a familiei si mediul educational precum gradinita. Familia are rolul important de a colabora cu gradinita in scopul dezvoltarii pe toate planurile a copilului si totodata de creare a unor situatii in care cei mici isi pot exersa unele abilitati si aptitudini. Daca si in mediul familial copilul este stimulat in mod pozitiv, atunci cu siguranta dezvoltarea sa se va face in mod corect. Una dintre posibilitatile de a exersa abilitatile membrelor si motricitatea este prin prin jocuri si jucarii adecvate care preupun multa miscare, un numar mare dintre acestea regasindu-se in numeroase locuri de joaca modulare.

O jucarie prin care copilul dobandeste abilitati de motricitate si indemanare fizica o reprezinta toboganul, desi aceasta jucarie poate parea una banala. Toboganul a aparut undeva la mijlocul sec. XIX si de atunci a cunoscut o evolutie spectaculoasa. Cei care s-au ocupat de crearea acestora au realizat jucarii cu dimensiuni specifice copiilor de 2,5-5 ani sau 4-7 ani. Materialele folosite pentru realizarea acestora sunt ecologice, rezistente, viu colorate si intregul ansamblu are un design placut. Un alt avantaj pe care il au aceste jucarii il reprezinta faptul ca unele modele pot fi amplasate si in interiorul unor spatii inchise din locuinta, dar si in aer liber, fiind in acest fel perfecte pentru numeroasele locuri de joaca interior. Desi sunt simple, in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor copiiilor, sunt foarte eficiente, raspunzand atat nevoii de miscare a copilului, oferindu-i in acelasi timp si momente de bucurie .

Toboganele pot fi achizitionate din magazine sau prin comenzi on line. Exista diverse variante ce pot fi utilizate de catre copii de difrite varste de la 2,5 ani si pana la 9 ani. Un tobogan obisnuit este realizat din plastic injectat pentru a avea rezistenta mare la socurile mecanice si compresive in timpul alunecarii. In general, dispune de 3 scarite si doua benzi de alunecare ce se utilizeaza progresiv cu inaintarea in varsta a copilului. Materialul din care se confectioneaza un tobogan este rezistent la schimbari de temperatura, astfel incat acesta poate fi amplasat in curte sau in gradina casei dumneavoastra, pe suprafete plane, insa si in interiorul unei incaperi daca spatiul liber avut permite.

Un alt model de tobogan pe care baieteii in special il adora este toboganul ce are amplasat un cos de baschet in care cel mic poate exersa aruncarea la tinta. Si acesta poate fi amplasat atat in interior cat si in aer liber fara a suferi din cauza schimbarilor de temperatura sau a umezelii.

Detalii aici: https://waterboyz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *