Top 5 carti pe care trebuie sa le ai in casa

O casa care are cel putin o mica biblioteca este o casa bogata. Fie ca ai o familie mica sau una mare, cartile din diferite domenii sunt necesare. Spre exemplu, dictionarul limbii romane este necesar, util si ar trebui sa fie prezent in casa oricarui roman. Cartile din casa te vor ajuta sa-ti imbogatesti cultura generala si sa ai la indemana toate informatiile de care ai nevoie. Mai mult decat atat, cartile au preturi super accesibile, asa ca daca vrei sa iti cumperi un dictionar explicativ roman sau orice alte carti nu trebuie sa investesti mult. Mai jos vei regasi o lista cu 5 carti necesare in fiecare casa.

Dictionar explicativ al limbii romane

Dictionarul explicativ al limbii romane este cartea de baza dintr-o biblioteca. Ori de cate ori ai nevoie sa stii ceva, in DEX vei gasi toate informatiile. Este firesc sa uiti sensurile corecte ale unor cuvinte sau sa nu stii ce inseamna un regionalism. Poate ai nevoie sa afli ce parte de vorbire este. DEX-ul este pilonul de baza al limbii romane si cel mai cuprinzator dictionar al limbii noastre, adresandu-se tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.

„In cautarea timpului pierdut” – Marcel Proust

”In cautarea timpului pierdut”, opera lui Marcel Proust care a fost publicata in perioada 1913-1927 cuprinde sapte volume: Swan, La umbra fetelor în floare, Guermantes, Sodoma și Gomora, Prizoniera, Plecarea Albertinei si Timpul regasit. Fiind un roman al constiintei, al cautarii iubirii si al tineretii, cartea poate fi citita atat de tineri cat si de adulti. Un adolescent va sti sa pretuiasca timpul, iar un adult va reflecta la timpul pierdut, pretuind-ul pe cel prezent.

Cartea de bucate a lui Jamie Oliver

“Gateste in 15 minute cu Jamie” de Jamie Oliver, aparuta in 2013 este cartea care te scote din impas atunci cand nu mai stii ce sa gatesti. Jamie Oliver iti propune sa incerci cele mai bune si gustoase retete ce pot fi gatite intr-un timp scurt. Retele sunt preluate din arta culinara a intregii lumii.

Stapanul Inelelor – J.R.R. Tolkien

Este un roman fantezie publicat in trei volume, in 1954 si 1955. La mai bine de jumatate de secol de cand seria Lord of the Rings de J. R. R. Tolkien era publicata, regizorul Peter Jackson a redefinit genul aventura. O mostra fantastica despre prietenie – Sam si Frodo – cele trei filme din 2001, 2002 si 2003 au trimis publicul in lumea imaginata de autor, Pamantul de Mijloc. Aici asistam la sarcina periculoasa asumata de doi hobiti care trebuie sa distruga inelul si pe fauritorul acestuia, Sauron, pentru binele taramului. Acest roman este dedicat adolescentilor pentru a le simula creativitatea, dar si alte abilitati.

„Un veac de singuratate” – Gabriel Garcia Marquez

Aceasta carte este opera care l-a facut celebru pe Gabriel Garcia Marquez si i-a adus Premiul Nobel (1982). In opinia criticilor, dupa Don Quijote de la Mancha, „Un veac de singuratate” este cel mai frumos roman spaniol din toate timpurile. Actiunea are loc intr-un sat columbian si se deruleaza pe parcursul a 100 de ani, prezentand destinul a sase generatii din familia Buendia, primii locatari ai satului.

Lista cartilor poate continua, acestea fiind doar o parte dintre cele care ar trebui sa fie nelipsite dintr-o biblioteca. Cartile reprezinta o comoara, lectii din care poti invata si o sursa nesfarsita de cunostinte. Imbogateste-ti casa cu fiecare carte citita si adaugata in biblioteca!