implant-mamar

Tot mai multe cereri de marire a sanilor

Cererile de marirea a sanilor vin din partea femeilor nemultumite de dimensiunea sanilor si de aspectul lor. Insa, pentru o operatie de marire a sanilor, medicul de chirurgie plastica mamara, tine cont de anumiti parametri, atat estetici, cat si clinici. Este foarte importanta starea de sanatate a pacientei, motivatia care a impins-o catre o operatie de marire a sanilor si intelegerea faptului ca marirea sanului este o interventie traumatizanta, dupa care este necesara o perioada de recuperare. Toate acestea sunt discutate la consultatie, conform unei clinici de implanturi mamare Cluj.

Orice operatie reprezinta un compromis intre beneficii si riscuri. Si intrucat numai un medic este capabil sa evalueze pe deplin toate riscurile, el este responsabil pentru rezultat, iar cuvantul sau devine decisiv daca va face operatia de marire a sanilor sau nu. Medicul selecteaza implantul, tinand cont de caracteristicile individuale ale anatomiei pacientei. In acest caz, sunt luati in considerare mai multi factori.

Operatie de marirea sanilor – Alegerea implantului

Material si umplutura. Optiunile cele mai populare sunt implanturile din silicon. Implanturile moderne de silicon de inalta calitate, la atingere nu difera de sanii naturali. O suprafata densa este foarte greu de deteriorat, dar daca se intampla acest lucru, gelul este extrem de adeziv (vascos si care nu curge) si isi va pastra proprietatile, fara a parasi sacul.

O alta optiune populara de umplere este solutia salina. Astfel de implanturi sunt instalate prin operatie si sunt umplute dupa instalare. Sunt cunoscuti si excipienti, cum ar fi soia sau polizaharidele hidrogel (poliglucina, carboximetil celuloza) – dar acest lucru este mai exotic.

Forma. Implanturile pot fi rotunde sau anatomice. Marirea sanilor cu implanturi anatomice imita forma in picatura a glandei mamare reale. Marirea sanilor cu implanturi cu forma rotunda creeaza un efect de impingere. Fiind selectate corect, ambele arata natural. Implanturile rotunde sunt adesea plasate femeilor care practica diferite sporturi. Daca miscarile active ale muschilor isi schimba pozitia, forma pieptului va ramane aceeasi.

Marirea sanilor cu implanturi rotunde este preferata si de acele doamne care doresc sa obtina mai mult volum si plinatate in partea superioara a glandei mamare. Cele carora li se pare nefireasca forma rotunda, pot alege o forma anatomica. Sfaturi concrete despre forma implantului mamar, pot fi date doar de un medic care va executa o operatie de marirea sanilor.

Textura. Suprafata implantului poate fi neteda sau aspra, texturata. Implanturile moderne cu o suprafata texturata sunt percepute de corp mult mai bine si nu sunt sesizate ca un corp strain, iar contracturile capsulare practic nu apar in jurul lor. Aceasta este una dintre cele mai neplacute consecinte posibile ale maririi sanilor, cand corpul, incercand sa izoleze implantul, creste in jurul sau o capsula fibroasa care deformeaza sanul.