pompe funebre bojescu

Ultimul eveniment al unei persoane decedate. Inmormantare sau incinerare?

Prea putini sunt aceia care discuta deschis si fara reticenta despre moarte. Acesta este un subiect aproape tabu sau daca nu chiar tabu este un subiect peste care se trece foarte repede. Prea putini sunt aceia care abordeaza acest subiect privit adeseori ca fiind macabru. Insa trebuie spus ca intr-un fel sau altul este un subiect firesc despre modalitatea de a incheia aceasta viata.

Tocmai pentru ca de foarte multe ori moartea este un subiect prea putin discutat, exista numeroase situatii in care atunci cand suntem pusi in fata unui deces in sanul familiei sa nu stim incotro sa o apucam.

Desi vorbim despre o situatie dureroasa si care genereaza emotii negative puternice, trebuie spus ca suntem pusi in situatia de a incepe pregatirile pentru ultimul eveniment al persoanei decedate. Acest ultim eveniment poate fi o inmormantare sau o incinerare.

Conceptul de inmormantare

In traditia crestina inmormantarea este folosita cel mai adesea ca si varianta pentru a conduce pe ultimul drum persoana care a decedat. Acest lucru vine ca urmare a scrierilor biblice si a credintelor care afirma ca suntem creati din pamant si tot acolo trebuie sa ne intoarcem in momentul in care parasim aceasta lume. Cu alte cuvinte prin inmormantare se respecta intocmai cuvantul biblic si astfel corpul fizic al defunctului se intoarce la materia din care a fost creat.

Inmormantarea ca si concept pentru ultimul eveniment al unei persoane decedate presupune pregatirea unui loc de veci sub forma unui mormant intr-un cimitir si depunerea sicriului mortuar intr-o groapa sapata in pamant. Mormantul devine astfel un loc de veci pentru trupul defunctului si un loc de amintire pentru familia si cei apropiati persoanei care a parasit aceasta lume.

Conceptul de incinerare

Desi este o varianta mai putin folosita in Romania atunci cand vorbim despre organizarea unui ultim eveniment pentru o persoana care a decedat, incinerarea a devenit in ultimul timp o optiune pentru tot mai multe familii.

Insa de cele mai multe ori aceasta optiune vine ca solicitare din partea persoanelor care se afla in viata la momentul in care fac aceasta alegere pentru ultimul eveniment sau care lasa prin testament o astfel de solicitare. Incinerarea presupune arderea trupului persoanei decedate intr-un crematoriu de persoane. Trupul este mai intai depus intr-un sicriu special conceput pentru incinerare. Ulterior familia primeste cenusa rezultata in urma procesului de incinerare. Cenusa este depusa intr-o urna, iar familia poate alege daca sa pastreze cenusa in urna respectiva pentru multi ani de zile sau sa o elibereze intr-un loc anume.

Varianta incinerarii ofera si anumite avantaje: posibilitatea de a pastra cenusa aproape intotdeauna, chiar si daca te muti; reducerea suprafetelor ocupate de cimitire si reducerea poluarii ca urmare a inhumarii in cimitire.

Indiferent daca optezi pentru inmormantare sau pentru incinerare, pentru a trece mai usor peste decesul unei persoane dragi poti apela cu incredere la pompe funebre bojescu. Aceasta firma de servicii funerare ofera pachete complete in conditii financiare avantajoase atat pentru inmormantare, cat si pentru incinerare.