Unde se insaleaza un elevator cu 2 coloane in garaj?

Atunci cand  sunt instalate elevatoare se recomanda sa se tina cont de toate normele de montaj si functionare impuse de producatori. Este important sa se gaseasca cea mai buna pozitie in garaj pentru un elevator doua coloane.

Sunt mai multi factori care pot determina cel mai bun loc in care poate fi pus un astfel de elevator. Daca spatiul din garaj nu este limitat nu exista nicio restrictie cu privire la locul in care elevatorul poate fi pus. Este important ca garajul sa aiba inaltimea corespunzatoare si spatiul recomandat intre coloane si in fata si spatele lor.

Problema pozitionarii liftului se pune in momentul in care consumatorul nu are spatiu nelimitat in garaj. Un factor important este determinarea locului in care pot sa fie montate coloanele inainte de a le amplasa efectiv in beton. Daca exista restrictii de spatiu se recomanda ca utilizatorul sa stea intre coloane in locul in care se considera ca va sta operatorul pentru a lucra.

Daca liftul are brate asimetrice se recomanda ca centrul coloanelor sa fie plasat la 5 metri fata de zid. Daca liftul are bratele simetrice atuncic entrul coloanelor trebuie sa fie la 7 metri distanta de zid.

Daca exista brate speciale sau brate versametrice atunci se recomanda ca centrul spatiului dintre coloane sa fie la cel putin 5 metri fata de zid. Versatilitatea bratelor va permite consumatorului sa se pozitioneze sub si langa vehicul in cea mai buna pozitie si sa se deplaseze in jurul vehiculului.

Daca vehiculul este pozitionat asimetric pe lift atunci 30 de procente din masina se vor afla in fata coloanelor si restul in spatele coloanelor.

Daca masina este pozitionata simetric pe lift atunci o jumatate se va afla in partea din fata si cealalta jumatate in partea din spate.

Pentru un service mare, daca se instalazea un elevator cu 2 cloane se va tine cont si de masinile care vor fi puse pe acesta. In general la astfel de service-uri vin si masini foarte mari cum ar fi camioanele, motiv pentru care se va lua in calcul spatiul disponibil pentru miscare.

 

1 thought on “Unde se insaleaza un elevator cu 2 coloane in garaj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *